Isosalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isosalo

Isosalo on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Isosalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 136 max

v. 2014 149

v. 2015 147

v. 2016 150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isosalo on noin sijalla 4 900.

Isosalo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Isosalo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1892-1924

Isosaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Isosalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Isosalojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (4 vainajaa) sekä Sievi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Isosalo, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1910–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1978–1998

Sana Isosalo esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Isosalo

Isosalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Isosalo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 40 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Isosalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Isosalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Isosalontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Isosalo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Isosalot ulkomailla

Ruotsissa Isosalo oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исосало tarkoittaa nimeä Isosalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Isobel Isosalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Isosalo

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: isosalo.com, isosalo.eu, isosalo.fi, isosalo.info, isosalo.name, isosalo.net, isosalo.org, isosalot.com, isosalot.eu, isosalot.fi, isosalot.info, isosalot.name, isosalot.net, isosalot.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Isosalo i Finland. Surname Isosalo in Finland.

©Tuomas Salste