Isto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Isto

Isto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Isto-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 63

v. 2015 64

v. 2016 64

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Isto on noin sijalla 9 400.

Isto-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Isto on lyhyt nimi.

Isto on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Isto ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1922–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1953–2003

Sana Isto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Isto

Isto (paikannimi)

Isto on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Isto jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Isto-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Isto

Isto on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Isto oli yhtenä etunimenä 980 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 2 800:s mies oli etunimeltään Isto. Juuri etunimenä Isto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 64 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (739 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (241).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Исто tarkoittaa nimeä Isto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa István Isto.

Samankaltaisia nimiä kuin Isto

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Isto i Finland. Surname Isto in Finland.

©Tuomas Salste