Itäinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Itäinen

Itäinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Itäisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Itäinen on noin sijalla 22 000.

Itäinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Itäinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Itäinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1907–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2001

Sana Itäinen tai Itäisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Itäinen

Itäinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Itäinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Itäinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Itäinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäinen Aitakatu, Itäinen Alppirinne, Itäinen Baröntie, Itäinen Brahenkatu, Itäinen Bölentie, Itäinen Degeröntie, Itäinen Hangelbyntie, Itäinen Harjutie, Itäinen Hällanintie, Itäinen Härkäkuja, Itäinen Jepuantie, Itäinen Jokitie, Itäinen Järvitie, Itäinen Kanavatie, Itäinen Kasarmintori, Itäinen Kehätie, Itäinen kehätie, Itäinen Kirkkokatu, Itäinen Koulupolku, Itäinen Kuninkaansilta, Itäinen Kuninkaantie, Itäinen Källvikintie, Itäinen Lammassaarentie, Itäinen Libeckinkatu, Itäinen Linjapuisto, Itäinen Papinkatu, Itäinen Pitkäkatu, Itäinen Pohjoismetsäntie, Itäinen Puistotie, Itäinen Pukkisaari, Itäinen Rantakatu, Itäinen rantatie, Itäinen Rantatie, Itäinen Rengastie, Itäinen Runsorintie, Itäinen Ruusasholmantie, Itäinen Storvikintie, Itäinen Suursuonkuja, Itäinen Teatterikuja, Itäinen Tullikatu, Itäinen Vaihdekuja, Itäinen Valkoisenlähteentie, Itäinen Vanhatie, Itäinen Viertotie, Itäinenkatu, Itäinenkuja, Itäinentie, Norrby Itäinen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Itäinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Итяйнен ("Itjainen") tarkoittaa nimeä Itäinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Itäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Itäinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Itainen tai Itaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Itäinen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Itäinen i Finland. Surname Itäinen in Finland.

©Tuomas Salste