Ivanoff: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ivanoff

Ivanoff on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ivanoffien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 186

v. 2015 187

v. 2016 188

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ivanoff on noin sijalla 4 000.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Ivanoff on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ivanoff ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Ivanov. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Ivanoffeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 47 Ivanoffin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ivanoffien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 vainajaa) sekä Kuhmo (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ivanoff, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1933
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1995

Sana Ivanoff esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ivanoffit ulkomailla

Ruotsissa Ivanoff oli 45 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Ivanoff on ollut 10 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

1884510
Ivanoffit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 57 henkeä, joiden sukunimi oli IVANOFF.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 661 henkeä, joiden sukunimi oli IVANOFF.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 153 henkeä, joiden sukunimi oli IVANOFF.

Venäjällä Ivanoff (Иванов) kuuluu yleisimpiin sukunimiin.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ivanov Ivanoff tai Ivana Ivanoff.

Samankaltaisia nimiä kuin Ivanoff

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ivanoff.com, ivanoff.eu, ivanoff.info, ivanoff.net, ivanoff.org, ivanoff.fi, ivanoff.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ivanoff i Finland. Surname Ivanoff in Finland.

©Tuomas Salste