Jääkallio: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jääkallio

Jääkallio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jääkallioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jääkallio on noin sijalla 20 000.

Jääkallio-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jääkallio on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jääkallio ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Jääkallio

Jääkallio (paikannimi)Katuosoitteissa

Jääkallio on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jääkallio jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jääkallio esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jääkalliontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jääkallio-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яакаллио ("Jaakallio") tarkoittaa nimeä Jääkallio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iäcalliå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jääkallio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jaakallio tai Jaeaekallio, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jääkallio i Finland. Surname Jääkallio in Finland.

©Tuomas Salste