Jaakkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jaakkola

Jaakkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 100:s suomalainen on Jaakkola.

Jaakkoloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 4800 max

v. 1985 4710

v. 2014 4960

v. 2015 4937

v. 2016 4921

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jaakkola on noin sijalla 150.

Jaakkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jaakkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jaakkola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Jaakkola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jaakkola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 533 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jaakkoloita on 4 921.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1929

Jaakkoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 359 Jaakkolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jaakkoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (29 vainajaa), Orimattila (11), Kuusamo (10) sekä Suursaari (10). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jaakkola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 270.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2005

Sana Jaakkola tai Jaakkolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jaakkola

Jaakkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Jaakkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 421 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jaakkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jaakkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jaakkola, Jaakkolankatu, Jaakkolankuja, Jaakkolanpiha, Jaakkolanpolku, Jaakkolantie, Jaakkolastigen, Jaakkolavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jaakkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jaakkolat ulkomailla

Ruotsissa Jaakkola oli 131 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Jaakkola on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

49211316
Jaakkolat Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яаккола tarkoittaa nimeä Jaakkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iackola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jaakkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jaakko Jaakkola tai Jaael Jaakkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Jaakkola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jaakkola.eu, jaakkola.fi, jaakkola.net, jaakkola.org, jaakkolat.fi, jaakkolat.net, jaakkola.com, jaakkola.info, jaakkola.name, jaakkolat.com, jaakkolat.eu, jaakkolat.info, jaakkolat.name, jaakkolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jaakkola i Finland. Surname Jaakkola in Finland.

©Tuomas Salste