Jaakkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jaakkonen

Jaakkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Jaakkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 307 max

v. 2014 293

v. 2015 293

v. 2016 291

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jaakkonen on noin sijalla 2 700.

Jaakkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jaakkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1930

Jaakkosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Jaakkosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jaakkonen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1995

Sana Jaakkonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jaakkonen

Jaakkonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Jaakkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jaakkonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jaakkonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jaakkosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jaakkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jaakkoset ulkomailla

Ruotsissa Jaakkonen oli 34 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Jaakkonen on ollut 17 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2913417
Jaakkoset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яакконен tarkoittaa nimeä Jaakkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iackoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jaakkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jaakko Jaakkonen tai Jaael Jaakkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Jaakkonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jaakkonen.com, jaakkonen.eu, jaakkonen.fi, jaakkonen.info, jaakkonen.name, jaakkonen.net, jaakkonen.org, jaakkoset.com, jaakkoset.eu, jaakkoset.fi, jaakkoset.info, jaakkoset.name, jaakkoset.net, jaakkoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jaakkonen i Finland. Surname Jaakkonen in Finland.

©Tuomas Salste