Jaako: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jaako

Jaako on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Jaakojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 235 max

v. 2014 348

v. 2015 350

v. 2016 351

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jaako on noin sijalla 2 300.

Jaako on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jaako ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jaako on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jaako on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jaako ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jaakoja on 351.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1897-1928

Jaakoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Jaakon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jaako, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1917
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2005

Sana Jaako, Jaakon tai Jaakot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jaako

Jaako (paikannimi)Katuosoitteissa

Jaako on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jaako jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jaako esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jaakonkatu, Jaakonkuja, Jaakonpolku, Jaakonraitti, Jaakontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jaako-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Jaako

Jaako on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Jaako oli yhtenä etunimenä 142 miehellä. Sukunimenä Jaako on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 351 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Jaakot ulkomailla

Ruotsissa Jaako oli 120 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яако tarkoittaa nimeä Jaako. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iacå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jaako olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jaakob Jaako tai Jaael Jaako.

Samankaltaisia nimiä kuin Jaako

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jaako.com, jaako.fi, jaako.eu, jaako.info, jaako.name, jaako.net, jaako.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jaako i Finland. Surname Jaako in Finland.

©Tuomas Salste