Jaanus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jaanus

Jaanus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jaanus-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jaanus on noin sijalla 17 000.

Jaanus-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jaanus on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jaanus ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1995–1997

Sana Jaanus esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Jaanus

Jaanus on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Jaanus oli yhtenä etunimenä 21 miehellä. Samaan aikaan Jaanus oli 28 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (16 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5).

Jaanus-suku ulkomailla

Ruotsissa Jaanus oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Virossa Jaanus oli 381 ihmisen sukunimi vuonna 2008.

2824381
Jaanus Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jaan Jaanus tai Jaana Jaanus.

Samankaltaisia nimiä kuin Jaanus

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jaanus i Finland. Surname Jaanus in Finland.

©Tuomas Salste