Jäärni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jäärni

Jäärni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Jäärni-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 85

v. 2015 88

v. 2016 91

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jäärni on noin sijalla 7 200.

Jäärni-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jäärni on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jäärni ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jäärni on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jäärni on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jäärni ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jäärni-nimisiä on 91.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975–1998
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Jäärni esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jäärni

Jäärni (paikannimi)Katuosoitteissa

Jäärni on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jäärni jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jäärni esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jäärni. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jäärni-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яарни ("Jaarni") tarkoittaa nimeä Jäärni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iernj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jäärni olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jaarni tai Jaeaerni, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jäärni

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jäärni i Finland. Surname Jäärni in Finland.

©Tuomas Salste