Jacobson: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jacobson

Jacobson on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Jacobsonien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2014 73

v. 2015 75

v. 2016 76

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jacobson on noin sijalla 8 200.

Jacobson-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, c). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Jacobson on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jacobson ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Jakobson. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1904–1932
Lakanneet yritykset
perust. 1947–1949

Sana Jacobson esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Jacobsonit ulkomailla

Ruotsissa Jacobson oli 1 318 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Jacobson oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Jacobson on ollut 16 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

7613181612
Jacobsonit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 53 henkeä, joiden sukunimi oli JACOBSON.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 44 874 henkeä, joiden sukunimi oli JACOBSON.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 1 364 henkeä, joiden sukunimi oli JACOBSON.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jacob Jacobson tai Jacqueline Jacobson.

Samankaltaisia nimiä kuin Jacobson

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jacobson i Finland. Surname Jacobson in Finland.

©Tuomas Salste