Jakka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jakka

Jakka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jakka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jakka on noin sijalla 13 000.

Jakka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jakka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jakka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Jakka

Jakka (paikannimi)Katuosoitteissa

Jakka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jakka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jakka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jakantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jakka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Якка tarkoittaa nimeä Jakka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iacka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jakka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jakke Jakka tai Jakobina Jakka.

Samankaltaisia nimiä kuin Jakka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jakka i Finland. Surname Jakka in Finland.

©Tuomas Salste