Jakkula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jakkula

Jakkula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Jakkula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 82

v. 2015 83

v. 2016 84

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jakkula on noin sijalla 7 600.

Jakkula-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jakkula on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jakkula ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jakkula on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jakkula on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jakkula ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jakkula-nimisiä on 84.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1945–1992
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Jakkula tai Jakkulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jakkula

Jakkula (paikannimi)Katuosoitteissa

Jakkula on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä maastokohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jakkula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jakkula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jakkulantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jakkula-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яккула tarkoittaa nimeä Jakkula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iackula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jakkula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jakke Jakkula tai Jakobina Jakkula.

Samankaltaisia nimiä kuin Jakkula

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jakkula i Finland. Surname Jakkula in Finland.

©Tuomas Salste