Jakola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jakola

Jakola on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jakola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 174 max

v. 2014 195

v. 2015 197

v. 2016 198

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jakola on noin sijalla 3 800.

Jakola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jakola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jakola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jakola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jakola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 33 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jakola-nimisiä on 198.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1929

Jakola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Jakolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jakola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 9.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1898–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1992

Sana Jakola tai Jakolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jakola

Jakola (paikannimi)Katuosoitteissa

Jakola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jakola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jakola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jakolankuja, Jakolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jakola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jakolat ulkomailla

Norjassa Jakola oli 99 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Якола tarkoittaa nimeä Jakola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iacola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jakola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jakob Jakola tai Jakobina Jakola.

Samankaltaisia nimiä kuin Jakola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jakola.com, jakola.fi, jakola.net, jakolat.com, jakolat.net, jakola.eu, jakola.info, jakola.name, jakola.org, jakolat.eu, jakolat.fi, jakolat.info, jakolat.name, jakolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jakola i Finland. Surname Jakola in Finland.

©Tuomas Salste