Jalasaho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jalasaho

Jalasaho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jalasahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jalasaho on noin sijalla 12 000.

Jalasaho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jalasaho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jalasaho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jalasaho on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jalasaho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jalasaho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 24 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jalasahoja on 48.

Paikannimi Jalasaho

Jalasaho (paikannimi)

Jalasaho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jalasaho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Jalasaho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яласахо tarkoittaa nimeä Jalasaho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ialasahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jalasaho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jalal Jalasaho tai Jalmina Jalasaho.

Samankaltaisia nimiä kuin Jalasaho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jalasaho i Finland. Surname Jalasaho in Finland.

©Tuomas Salste