Jankkila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jankkila

Jankkila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Jankkila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 101 max

v. 2014 91

v. 2015 91

v. 2016 92

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jankkila on noin sijalla 7 100.

Jankkila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jankkila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jankkila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jankkila-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Jankkilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jankkila-nimisten yleisin asuinpaikka oli Tervola (3 vainajaa).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1980

Sana Jankkila esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jankkila

Jankkila (paikannimi)Katuosoitteissa

Jankkila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jankkila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jankkila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jankkilantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jankkila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jankkilat ulkomailla

Ruotsissa Jankkila oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Янккила tarkoittaa nimeä Jankkila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iankila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jankkila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Janka Jankkila tai Janko Jankkila.

Samankaltaisia nimiä kuin Jankkila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jankkila.com, jankkila.eu, jankkila.fi, jankkila.info, jankkila.name, jankkila.net, jankkila.org, jankkilat.com, jankkilat.eu, jankkilat.fi, jankkilat.info, jankkilat.name, jankkilat.net, jankkilat.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jankkila i Finland. Surname Jankkila in Finland.

©Tuomas Salste