Jansén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jansén

Jansén ("janseen") on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jansénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 114

v. 2015 114

v. 2016 114

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jansén on noin sijalla 6 000.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Jansén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jansén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Jansen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jansén on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jansén on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jansén ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 11 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jansén-nimisiä on 114.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Jansén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Jansénit ulkomailla

Ruotsissa Jansén oli 132 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Jansen oli 3 138 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

1141323138
Jansénit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 563 henkeä, joiden sukunimi oli JANSEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 16 036 henkeä, joiden sukunimi oli JANSEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 1 665 henkeä, joiden sukunimi oli JANSEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jan Jansén tai Jana Jansén.

Samankaltaisia nimiä kuin Jansén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jansen.com, jansen.eu, jansen.fi, jansen.net, jansen.org, jansen.info, jansen.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jansén i Finland. Surname Jansén in Finland.

©Tuomas Salste