Jarkko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jarkko

Jarkko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jarkkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 144 max

v. 2014 157

v. 2015 158

v. 2016 157

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jarkko on noin sijalla 4 700.

Jarkko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jarkko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955
Syntymäpaikkoja
1893-1929

Jarkkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 14 Jarkon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jarkko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2005

Sana Jarkko, Jarkon tai Jarkot esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jarkko

Jarkko (paikannimi)Katuosoitteissa

Jarkko on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jarkko jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jarkko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jarkontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jarkko-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Jarkko

Jarkko on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Jarkko oli yhtenä etunimenä 12 641 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 220:s mies oli etunimeltään Jarkko. Juuri etunimenä Jarkko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 157 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (11 459 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (1 182).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Яркко tarkoittaa nimeä Jarkko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iarcå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jarkko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jarko Jarkko tai Jarna Jarkko.

Samankaltaisia nimiä kuin Jarkko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jarkko.com, jarkko.fi, jarkko.org, jarkot.com, jarkot.eu, jarkot.info, jarkot.net, jarkko.eu, jarkko.info, jarkko.name, jarkko.net, jarkot.fi, jarkot.name, jarkot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jarkko i Finland. Surname Jarkko in Finland.

©Tuomas Salste