Järvenranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Järvenranta

Järvenranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Järvenrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 80

v. 2015 78

v. 2016 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järvenranta on noin sijalla 8 100.

Järvenranta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Järvenranta on melko pitkä nimi.

Järvenranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Järvenranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1949–1982

Sana Järvenranta esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Järvenranta

Järvenranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Järvenranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Järvenranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Järvenranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Järvenrannantie, Järvenranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Järvenranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвенранта ("Jarvenranta") tarkoittaa nimeä Järvenranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwenranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Järvenranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarvenranta tai Jaervenranta, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järvenranta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Järvenranta i Finland. Surname Järvenranta in Finland.

©Tuomas Salste