Järvikari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Järvikari

Järvikari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Järvikarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Järvikari on noin sijalla 20 000.

Järvikari-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Järvikari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Järvikari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Järvikari

Järvikari (paikannimi)

Järvikari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Järvikari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Järvikari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ярвикари ("Jarvikari") tarkoittaa nimeä Järvikari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ierfwicarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Järvikari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jarvikari tai Jaervikari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Järvikari

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Järvikari i Finland. Surname Järvikari in Finland.

©Tuomas Salste