Jasmavaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jasmavaara

Jasmavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jasmavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jasmavaara on noin sijalla 20 000.

Jasmavaara-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jasmavaara on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jasmavaara ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ясмаваара tarkoittaa nimeä Jasmavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iasmafwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jasmavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jasmi Jasmavaara tai Jasmo Jasmavaara.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jasmavaara i Finland. Surname Jasmavaara in Finland.

©Tuomas Salste