Jetsonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jetsonen

Jetsonen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jetsosten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 171 max

v. 2014 192

v. 2015 196

v. 2016 197

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jetsonen on noin sijalla 3 900.

Jetsonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jetsonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jetsonen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jetsonen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jetsonen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 36 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jetsosia on 197.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1954–1996
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Jetsonen tai Jetsosen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jetsonen

Jetsonen (paikannimi)

Jetsonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jetsonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Jetsonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Етсонен tarkoittaa nimeä Jetsonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ietzoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jetsonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jeton Jetsonen tai Jetta Jetsonen.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jetsonen.com, jetsonen.fi, jetsonen.eu, jetsonen.info, jetsonen.name, jetsonen.net, jetsonen.org, jetsoset.com, jetsoset.eu, jetsoset.fi, jetsoset.info, jetsoset.name, jetsoset.net, jetsoset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jetsonen i Finland. Surname Jetsonen in Finland.

©Tuomas Salste