Joensuu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joensuu

Joensuu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 700:s suomalainen on Joensuu.

Joensuiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1644 max

v. 2014 2044

v. 2015 2043

v. 2016 2038

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joensuu on noin sijalla 400.

Joensuu on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Joensuu ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Joensuu on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Joensuu on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Joensuu ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 225 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Joensuita on 2 038.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1933

Joensuita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 108 Joensuun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Joensuiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Alajärvi (8 vainajaa), Kankaanpää (8), Kortesjärvi (5) sekä Ikaalisten maalaiskunta (5). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Joensuu, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 85.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1876–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Joensuu tai Joensuun esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Joensuu

Joensuu (paikannimi)Katuosoitteissa

Joensuu on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 164 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kaupunki, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, rautatieliikennepaikka, suo, talo, vesialue, virtaveden osa sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Joensuu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Joensuu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joensuun kartano, Joensuun raitti, Joensuunkatu, Joensuunkuja, Joensuunmutka, Joensuunpolku, Joensuuntie, Joensuuvägen, Joensuuväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Joensuu-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Joensuut ulkomailla

Ruotsissa Joensuu oli 109 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоэнсуу tarkoittaa nimeä Joensuu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioensu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Joensuu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Joe Joensuu tai Joela Joensuu.

Samankaltaisia nimiä kuin Joensuu

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: joensuu.com, joensuu.eu, joensuu.fi, joensuu.info, joensuu.net, joensuu.org, joensuu.name, joensuut.com, joensuut.eu, joensuut.fi, joensuut.info, joensuut.name, joensuut.net, joensuut.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Joensuu i Finland. Surname Joensuu in Finland.

©Tuomas Salste