Joki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joki

Joki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Joki.

Jokien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 713 max

v. 1985 643

v. 2014 674

v. 2015 680

v. 2016 674

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joki on noin sijalla 1 300.

Verrattuna muihin sukunimiin Joki on lyhyt nimi.

Joki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Joki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Jokia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 78 Joen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jokien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Tampere (11 vainajaa), Helsinki (10) sekä Paavola (7).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Joki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 56.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1949–2008

Sana Joki tai Joen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Joki

Joki (paikannimi)Katuosoitteissa

Joki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Joki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Joki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eteläinen Jokikatu, Itäinen Jokitie, Joenmaantie, Joenmutka, Joenpohja, Joentie, Jokihaara, Jokikaari, Jokikatu, Jokikuja, Jokimaantie, Jokipohja, Jokipolku, Jokiraitti, Jokireitti, Jokirinne, Jokisivu, Jokitanhua, Jokitie, Jokivägen, Jokiväylä, Koskelan Jokitie, Läntinen Jokitie, Starkomin Jokitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Joki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Joet ulkomailla

Ruotsissa Joki oli 141 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Joki oli 43 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

67414143
Joet Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 381 henkeä, joiden sukunimi oli JOKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоки tarkoittaa nimeä Joki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Joki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Joki.

Samankaltaisia nimiä kuin Joki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: joki.com, joki.eu, joki.fi, joki.info, joki.net, joki.org, joki.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Joki i Finland. Surname Joki in Finland.

©Tuomas Salste