Jokiniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jokiniemi

Jokiniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Jokiniemi.

Jokiniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 731 max

v. 2014 692

v. 2015 689

v. 2016 687

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokiniemi on noin sijalla 1 300.

Jokiniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jokiniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Jokiniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 88 Jokiniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jokiniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (4 vainajaa), Salmi (4), Ikaalisten maalaiskunta (4), Ilmajoki (4) sekä Suodenniemi (4). Valtaosa asui Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jokiniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 68.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1915–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1998

Sana Jokiniemi tai Jokiniemen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jokiniemi

Jokiniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Jokiniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 337 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jokiniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jokiniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokiniemenkatu, Jokiniemenkuja, Jokiniemenpolku, Jokiniemenraitti, Jokiniementie, Jokiniemi, Jokiniemivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jokiniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jokiniemet ulkomailla

Ruotsissa Jokiniemi oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокиниеми ("Jokinijemi") tarkoittaa nimeä Jokiniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokiniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jokiniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokiniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokiniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jokiniemi.com, jokiniemi.fi, jokiniemi.net, jokiniemet.com, jokiniemet.eu, jokiniemet.fi, jokiniemet.info, jokiniemet.name, jokiniemet.net, jokiniemet.org, jokiniemi.eu, jokiniemi.info, jokiniemi.name, jokiniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jokiniemi i Finland. Surname Jokiniemi in Finland.

©Tuomas Salste