Jokiniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jokiniitty

Jokiniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jokiniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 49

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokiniitty on noin sijalla 12 000.

Jokiniitty-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jokiniitty on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jokiniitty ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1967–1993

Sana Jokiniitty esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Jokiniitty

Jokiniitty (paikannimi)Katuosoitteissa

Jokiniitty on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 44 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, painanne, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jokiniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jokiniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokiniitty, Jokiniittytie, Jokiniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jokiniitty-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокинийттю ("Jokinijttju") tarkoittaa nimeä Jokiniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokinijttÿ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jokiniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokiniitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokiniitty

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jokiniitty i Finland. Surname Jokiniitty in Finland.

©Tuomas Salste