Jokiranta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jokiranta

Jokiranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Jokirantojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 456 max

v. 2014 525

v. 2015 527

v. 2016 529

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokiranta on noin sijalla 1 600.

Jokiranta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jokiranta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jokiranta on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jokiranta on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jokiranta ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 10 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jokirantoja on 529.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1922

Jokirantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 50 Jokirannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jokirantojen yleisin asuinpaikka oli Helsinki (3 vainajaa). Valtaosa asui Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jokiranta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1917–1939
Lakanneet yritykset
perust. 1956–2003

Sana Jokiranta tai Jokirannan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jokiranta

Jokiranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Jokiranta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 342 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jokiranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jokiranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokirannankatu, Jokirannankuja, Jokirannanpolku, Jokirannantie, Jokiranta, Jokirantatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jokiranta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jokirannat ulkomailla

Ruotsissa Jokiranta oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокиранта tarkoittaa nimeä Jokiranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokiranda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jokiranta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokiranta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokiranta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jokiranta.com, jokiranta.fi, jokiranta.info, jokiranta.net, jokirannat.com, jokirannat.eu, jokirannat.fi, jokirannat.info, jokirannat.name, jokirannat.net, jokirannat.org, jokiranta.eu, jokiranta.name, jokiranta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jokiranta i Finland. Surname Jokiranta in Finland.

©Tuomas Salste