Jokisuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jokisuo

Jokisuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jokisoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jokisuo on noin sijalla 21 000.

Jokisuo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jokisuo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jokisuo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Jokisuo

Jokisuo (paikannimi)Katuosoitteissa

Jokisuo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 61 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jokisuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jokisuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jokisuonrinne, Jokisuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jokisuo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йокисуо tarkoittaa nimeä Jokisuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iokisoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jokisuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jokke Jokisuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Jokisuo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jokisuo i Finland. Surname Jokisuo in Finland.

©Tuomas Salste