Jormalainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jormalainen

Jormalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Jormalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 309 max

v. 2014 280

v. 2015 272

v. 2016 269

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jormalainen on noin sijalla 2 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Jormalainen on melko pitkä nimi.

Jormalainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jormalainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1920

Jormalaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Jormalaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jormalaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuopio (5 vainajaa), Muuruvesi (3) sekä Nilsiä (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jormalainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 23.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1958–1997

Sana Jormalainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Jormalaiset ulkomailla

Ruotsissa Jormalainen oli 29 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йормалайнен tarkoittaa nimeä Jormalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iormalain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jormalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jorma Jormalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Jormalainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jormalainen.info, jormalainen.net, jormalainen.com, jormalainen.eu, jormalainen.fi, jormalainen.name, jormalainen.org, jormalaiset.com, jormalaiset.eu, jormalaiset.fi, jormalaiset.info, jormalaiset.name, jormalaiset.net, jormalaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jormalainen i Finland. Surname Jormalainen in Finland.

©Tuomas Salste