Joska: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Joska

Joska on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Joska-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 66

v. 2015 66

v. 2016 65

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Joska on noin sijalla 9 300.

Joska-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Joska on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Joska ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1989

Sana Joska esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Joska osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Joska esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Joskantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Joska

Joska on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Joska oli yhtenä etunimenä 103 miehellä. Samaan aikaan Joska oli 65 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (84 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (19).

Joskat ulkomailla

Tšekissä Joska oli 342 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоска tarkoittaa nimeä Joska. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iosca on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Joska olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Josa Joska tai Josefa Joska.

Samankaltaisia nimiä kuin Joska

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Joska i Finland. Surname Joska in Finland.

©Tuomas Salste