Jouhtimäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jouhtimäki

Jouhtimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jouhtimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jouhtimäki on noin sijalla 18 000.

Jouhtimäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jouhtimäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jouhtimäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Jouhtimäki

Jouhtimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Jouhtimäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jouhtimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jouhtimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jouhtimäentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jouhtimäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Йоухтимяки ("Jouhtimjaki") tarkoittaa nimeä Jouhtimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iouchtimäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jouhtimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jouhtimaki tai Jouhtimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jouka Jouhtimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Jouhtimäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jouhtimäki i Finland. Surname Jouhtimäki in Finland.

©Tuomas Salste