Juha: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juha

Juha on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Juha-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juha on noin sijalla 17 000.

Juha-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Juha on lyhyt nimi.

Juha on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juha ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2007

Sana Juha esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Juha osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Juha esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juha Kankkusen tie, Juha Vainion katu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Juha

Juha on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Juha oli yhtenä etunimenä 54 957 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 50:s mies oli etunimeltään Juha. Juuri etunimenä Juha onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 28 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (45 769 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (9 188).

Juha-suku ulkomailla

Tanskassa Juha on ollut 7 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

Tšekissä Juha oli 118 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli JUHA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юха tarkoittaa nimeä Juha. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juhan Juha.

Samankaltaisia nimiä kuin Juha

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juha i Finland. Surname Juha in Finland.

©Tuomas Salste