Juhaninmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juhaninmäki

Juhaninmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Juhaninmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2016 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juhaninmäki on noin sijalla 17 000.

Juhaninmäki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Juhaninmäki on melko pitkä nimi.

Juhaninmäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juhaninmäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юханинмяки ("Juhaninmjaki") tarkoittaa nimeä Juhaninmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iuhaninmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juhaninmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Juhaninmaki tai Juhaninmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juhani Juhaninmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Juhaninmäki

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juhaninmäki i Finland. Surname Juhaninmäki in Finland.

©Tuomas Salste