Juho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juho

Juho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Juho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 50

v. 2016 49

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juho on noin sijalla 11 000.

Juho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Juho on lyhyt nimi.

Juho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2003

Sana Juho esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Juho

Juho (paikannimi)Katuosoitteissa

Juho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Juho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juho kustaantie, Juho Niukkasen kuja, Juho Rannikontie, Juho Riihimäen tie, Juho Rissasen katu, Juhogatan. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Juho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Juho

Juho on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Juho oli yhtenä etunimenä 26 547 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 110:s mies oli etunimeltään Juho. Juuri etunimenä Juho onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 49 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юхо tarkoittaa nimeä Juho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iuhå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juhomatti Juho.

Samankaltaisia nimiä kuin Juho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juho i Finland. Surname Juho in Finland.

©Tuomas Salste