Jukka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jukka

Jukka on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Jukkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 207 max

v. 2014 192

v. 2015 193

v. 2016 193

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jukka on noin sijalla 3 900.

Jukka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jukka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Jukkia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 25 Jukan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jukkien yleisin asuinpaikka oli Antrea (6 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jukka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1908–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2008

Sana Jukka, Jukan tai Jukat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jukka

Jukka (paikannimi)Katuosoitteissa

Jukka on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jukka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jukka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jukan metsätie, Jukankatu, Jukankuja, Jukanpolku, Jukantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jukka-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Jukka

Jukka on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Jukka oli yhtenä etunimenä 41 259 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 70:s mies oli etunimeltään Jukka. Juuri etunimenä Jukka onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 193 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (35 164 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (6 095).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юкка tarkoittaa nimeä Jukka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iucka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jukka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jukkapekka Jukka.

Samankaltaisia nimiä kuin Jukka

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jukat.com, jukka.com, jukka.eu, jukka.fi, jukka.name, jukka.net, jukka.org, jukat.eu, jukat.fi, jukat.info, jukat.name, jukat.net, jukat.org, jukka.info. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jukka i Finland. Surname Jukka in Finland.

©Tuomas Salste