Julku: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Julku

Julku on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Julkujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 296 max

v. 2014 233

v. 2015 227

v. 2016 228

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Julku on noin sijalla 3 400.

Sanan julku merkitys on 'kanki, riuku; pitkä ihminen, roikale; muodottoman tai tavattoman suuri'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Julku on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Julku ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Julkuja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 43 Julun asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Julkujen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lumivaara (7 vainajaa) sekä Viipuri (5). Valtaosa asui entisessä Oulun läänissä ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Julku, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 18.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1983

Sana Julku esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Julku

Julku (paikannimi)Katuosoitteissa

Julku on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Julku jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Julku esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Julunkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Julku-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Julut ulkomailla

Ruotsissa Julku oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлку tarkoittaa nimeä Julku. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iulgu on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Julku olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juli Julku tai Jules Julku.

Samankaltaisia nimiä kuin Julku

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: julku.com, julku.net, julku.eu, julku.fi, julku.info, julku.name, julku.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Julku i Finland. Surname Julku in Finland.

©Tuomas Salste