Julkunen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Julkunen

Julkunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 500:s suomalainen on Julkunen.

Julkusten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1328 max

v. 2014 1218

v. 2015 1212

v. 2016 1206

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Julkunen on noin sijalla 700.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Julkunen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Julkunen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Julkunen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Julkunen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Julkunen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Julkunen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 38 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Julkusia on 1 206.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Julkusia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 97 Julkusen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Julkusten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kaavi (14 vainajaa), Kuopio (10) sekä Kuopion maalaiskunta (8). Valtaosa asui Pohjois-Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Julkunen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 56.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2000

Sana Julkunen tai Julkusen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Julkunen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Julkunen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Julkusentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Julkuset ulkomailla

Ruotsissa Julkunen oli 39 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлкунен tarkoittaa nimeä Julkunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iulguin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Julkunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juli Julkunen tai Jules Julkunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Julkunen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: julkunen.com, julkunen.fi, julkunen.eu, julkunen.info, julkunen.name, julkunen.net, julkunen.org, julkuset.com, julkuset.eu, julkuset.fi, julkuset.info, julkuset.name, julkuset.net, julkuset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Julkunen i Finland. Surname Julkunen in Finland.

©Tuomas Salste