Junkkila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Junkkila

Junkkila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Junkkila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 71

v. 2015 73

v. 2016 71

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Junkkila on noin sijalla 8 700.

Junkkila-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Junkkila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Junkkila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Junkkila

Junkkila (paikannimi)

Junkkila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Junkkila jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Junkkila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юнккила tarkoittaa nimeä Junkkila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iunkila on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Junkkila olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jun Junkkila.

Samankaltaisia nimiä kuin Junkkila

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Junkkila i Finland. Surname Junkkila in Finland.

©Tuomas Salste