Junnila: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Junnila

Junnila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 800:s suomalainen on Junnila.

Junniloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1042 max

v. 2014 1151

v. 2015 1149

v. 2016 1150

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Junnila on noin sijalla 800.

Junnila on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Junnila ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Junniloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 82 Junnilan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Junniloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Laitila (9 vainajaa), Mynämäki (4), Rauman maalaiskunta (3), Helsinki (3), Eura (3), Eurajoki (3), Lappi (3) sekä Tuusula (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Junnila, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 63.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2002

Sana Junnila tai Junnilan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Junnila

Junnila (paikannimi)Katuosoitteissa

Junnila on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 53 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Junnila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Junnila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Junnilagränden, Junnilankuja, Junnilanpolku, Junnilantanhua, Junnilantie, Junnilastigen, Junnilavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Junnila-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Junnilat ulkomailla

Ruotsissa Junnila oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юннила tarkoittaa nimeä Junnila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Junno Junnila tai June Junnila.

Samankaltaisia nimiä kuin Junnila

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: junnila.com, junnila.eu, junnila.fi, junnila.info, junnilat.net, junnila.name, junnila.net, junnila.org, junnilat.com, junnilat.eu, junnilat.fi, junnilat.info, junnilat.name, junnilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Junnila i Finland. Surname Junnila in Finland.

©Tuomas Salste