Juntheikki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juntheikki

Juntheikki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Juntheikki-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juntheikki on noin sijalla 16 000.

Juntheikki-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Juntheikki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juntheikki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Juntheikit ulkomailla

Ruotsissa Juntheikki oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юнтейкки ("Junteikki") tarkoittaa nimeä Juntheikki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iundheickj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juntheikki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jun Juntheikki.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juntheikki i Finland. Surname Juntheikki in Finland.

©Tuomas Salste