Juola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juola

Juola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Juola.

Juola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 478 max

v. 2014 652

v. 2015 657

v. 2016 657

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juola on noin sijalla 1 300.

Juola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Juola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Juola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Juola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 139 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Juola-nimisiä on 657.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Juola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Juolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Juola-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kalajoki (13 vainajaa) sekä Ylivieska (7). Lähes kaikki asuivat Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Juola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 17.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Juola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Juola

Juola (paikannimi)Katuosoitteissa

Juola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Juola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juolankatu, Juolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Juola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Juolat ulkomailla

Ruotsissa Juola oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юола tarkoittaa nimeä Juola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ioola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juonas Juola.

Samankaltaisia nimiä kuin Juola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: juola.com, juola.fi, juola.net, juola.eu, juola.info, juola.name, juola.org, juolat.com, juolat.eu, juolat.fi, juolat.info, juolat.name, juolat.net, juolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juola i Finland. Surname Juola in Finland.

©Tuomas Salste