Juppo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juppo

Juppo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Juppo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2015 52

v. 2016 53

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juppo on noin sijalla 11 000.

Juppo-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Juppo on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juppo ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Juppo

Juppo (paikannimi)Katuosoitteissa

Juppo on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Juppo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juppo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juppotie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Juppo-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юппо tarkoittaa nimeä Juppo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iuppå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juppo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jupiter Juppo.

Samankaltaisia nimiä kuin Juppo

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juppo i Finland. Surname Juppo in Finland.

©Tuomas Salste