Jussi-Pekka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jussi-Pekka

Jussi-Pekka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jussi-Pekka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jussi-Pekka on noin sijalla 18 000.

Jussi-Pekka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Jussi-Pekka on melko pitkä nimi.

Jussi-Pekka on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jussi-Pekka ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Etunimi Jussi-Pekka

Jussi-Pekka on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Jussi-Pekka oli yhtenä etunimenä 787 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 500:s mies oli etunimeltään Jussi-Pekka. Juuri etunimenä Jussi-Pekka onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 27 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (764 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (23).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юсси-Пекка tarkoittaa nimeä Jussi-Pekka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iussi=Pecka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jussi-Pekka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jussi-Petteri Jussi-Pekka tai Justina Jussi-Pekka.

Samankaltaisia nimiä kuin Jussi-Pekka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jussi-Pekka i Finland. Surname Jussi-Pekka in Finland.

©Tuomas Salste