Jussi-Pekka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jussi-Pekka

Jussi-Pekka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Jussi-Pekka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2016 27

v. 2017 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jussi-Pekka on noin sijalla 17 000.

Jussi-Pekka-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Jussi-Pekka on melko pitkä nimi.

Etunimi Jussi-Pekka

Jussi-Pekka on myös miehen etunimi. Vuonna 2017 Jussi-Pekka oli yhtenä etunimenä 785 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 3 600:s mies oli etunimeltään Jussi-Pekka. Juuri etunimenä Jussi-Pekka onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 28 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (761 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (24).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юсси-Пекка tarkoittaa nimeä Jussi-Pekka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iussi=Pecka on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jussi-Pekka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jussi-Petteri Jussi-Pekka tai Justiina Jussi-Pekka.

Samankaltaisia nimiä kuin Jussi-Pekka

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 23 166 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Jussi-Pekka, Finland.

©Tuomas Salste