Jussi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jussi

Jussi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Jussien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 73

v. 2015 72

v. 2016 72

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jussi on noin sijalla 8 600.

Jussi-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Jussi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jussi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jussi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jussi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jussi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 27 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jusseja on 72.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1896-1932

Jusseja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Jussin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Jussien yleisin asuinpaikka oli Kolari (9 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Jussi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2004

Sana Jussi, Jussin tai Jussit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jussi

Jussi (paikannimi)Katuosoitteissa

Jussi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jussi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jussi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ahon Jussintie, Jussi Rainion tie, Jussin Alma, Jussinkaarre, Jussinkatu, Jussinkuja, Jussinlenkki, Jussinmaantie, Jussinpolku, Jussinraitti, Jussinrinne, Jussintie, Jussitie, Kirvun Jussin polku, Kirvun Jussis stig. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jussi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Jussi

Jussi on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Jussi oli yhtenä etunimenä 22 620 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 120:s mies oli etunimeltään Jussi. Juuri etunimenä Jussi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 72 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (18 272 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (4 348).

Jussit ulkomailla

Ruotsissa Jussi oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юсси tarkoittaa nimeä Jussi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iussj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jussi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Jussipekka Jussi tai Justina Jussi.

Samankaltaisia nimiä kuin Jussi

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jussi i Finland. Surname Jussi in Finland.

©Tuomas Salste