Juuri-Oja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juuri-Oja

Juuri-Oja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Juuri-Ojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2016 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juuri-Oja on noin sijalla 20 000.

Juuri-Oja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 12. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Juuri-Oja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juuri-Oja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юури-Оя tarkoittaa nimeä Juuri-Oja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iuri=Oia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juuri-Oja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juuli Juuri-Oja tai Juusa Juuri-Oja.

Samankaltaisia nimiä kuin Juuri-Oja

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juuri-Oja i Finland. Surname Juuri-Oja in Finland.

©Tuomas Salste