Juurinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juurinen

Juurinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Juuristen määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 335 max

v. 1985 321

v. 2014 279

v. 2015 278

v. 2016 276

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juurinen on noin sijalla 2 900.

Sanan juurinen merkitys on 'eräs ruislaji'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Juurinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juurinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1934

Juurisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 34 Juurisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Juuristen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Orimattila (3 vainajaa), Helsinki (3) sekä Helsingin maalaiskunta (3). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Juurinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 20.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1929–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Juurinen tai Juurisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Juurinen osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Juurinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juurisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Juuriset ulkomailla

Ruotsissa Juurinen oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юуринен tarkoittaa nimeä Juurinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iurin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juurinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juuli Juurinen tai Juusa Juurinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Juurinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: juurinen.com, juurinen.fi, juurinen.eu, juurinen.info, juurinen.name, juurinen.net, juurinen.org, juuriset.com, juuriset.eu, juuriset.fi, juuriset.info, juuriset.name, juuriset.net, juuriset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juurinen i Finland. Surname Juurinen in Finland.

©Tuomas Salste