Juutilainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juutilainen

Juutilainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 000:s suomalainen on Juutilainen.

Juutilaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1452 max

v. 2014 1367

v. 2015 1360

v. 2016 1364

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juutilainen on noin sijalla 600.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Juutilainen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Verrattuna muihin sukunimiin Juutilainen on melko pitkä nimi.

Juutilainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juutilainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Juutilainen on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Juutilainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Juutilainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 184 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Juutilaisia on 1 364.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Juutilaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 130 Juutilaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Juutilaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (16 vainajaa), Rantasalmi (14), Tuusniemi (10) sekä Heinävesi (10). Valtaosa asui Savossa ja Karjalassa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Juutilainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 70.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1909–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2000

Sana Juutilainen tai Juutilaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Juutilainen

Juutilainen (paikannimi)

Juutilainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Juutilainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Juutilainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Juutilaiset ulkomailla

Ruotsissa Juutilainen oli 36 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Juutilainen on ollut 13 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

13643613
Juutilaiset Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юутилайнен tarkoittaa nimeä Juutilainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iutilain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juutilainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juuli Juutilainen tai Juusa Juutilainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Juutilainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: juutilainen.com, juutilainen.fi, juutilainen.net, juutilainen.eu, juutilainen.info, juutilainen.name, juutilainen.org, juutilaiset.com, juutilaiset.eu, juutilaiset.fi, juutilaiset.info, juutilaiset.name, juutilaiset.net, juutilaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juutilainen i Finland. Surname Juutilainen in Finland.

©Tuomas Salste