Juutinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juutinen

Juutinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 5 000:s suomalainen on Juutinen.

Juutisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 861 max

v. 2014 1034

v. 2015 1025

v. 2016 1026

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juutinen on noin sijalla 900.

Nimi on ollut melko laajalti käytössä Savossa. Vuonna 1890 Juutinen-nimisiä oli pelkästään Savon maaseudulla 200–500.

Juutinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juutinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Juutisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 63 Juutisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Juutisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sonkajärvi (9 vainajaa), Nurmeksen maalaiskunta (6), Sotkamo (6) sekä Valtimo (6). Lähes kaikki asuivat entisessä Oulun läänissä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Juutinen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1931
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2000

Sana Juutinen, Juutisen tai Juutiset esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Juutinen

Juutinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Juutinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Juutinen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juutinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juutisentie, Juutistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Juutinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Juutiset ulkomailla

Ruotsissa Juutinen oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юутинен tarkoittaa nimeä Juutinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iutin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juutinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Juuli Juutinen tai Juusa Juutinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Juutinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: juutinen.com, juutinen.eu, juutinen.fi, juutinen.info, juutinen.name, juutinen.net, juutinen.org, juutiset.com, juutiset.eu, juutiset.fi, juutiset.info, juutiset.name, juutiset.net, juutiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juutinen i Finland. Surname Juutinen in Finland.

©Tuomas Salste