Juva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Juva

Juva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Juva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 233 max

v. 2014 264

v. 2015 264

v. 2016 262

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Juva on noin sijalla 3 000.

Verrattuna muihin sukunimiin Juva on lyhyt nimi.

Sanan juva merkitys on 'loiva, aaltoileva koski'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Juva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Juva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1921

Juva-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Juva-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Juva, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 16.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1919
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Juva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Juva

Juva (paikannimi)Katuosoitteissa

Juva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kunta, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Juva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Juva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Juva industrigata, Juvaparken, Juvaporten, Juvasvägen, Juvavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Juva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Juva-suku ulkomailla

Ruotsissa Juva oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Juva oli 50 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

2621050
Juva Pohjolassa

Tšekissä Juva oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юва tarkoittaa nimeä Juva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iufwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Juva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Juva

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: juva.com, juva.eu, juva.fi, juva.info, juva.net, juva.org, juva.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Juva i Finland. Surname Juva in Finland.

©Tuomas Salste