Jylänki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Jylänki

Jylänki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Jylänkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 146 max

v. 2014 197

v. 2015 200

v. 2016 200

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Jylänki on noin sijalla 3 800.

Jylänki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Jylänki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Jylänki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Jylänki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Jylänki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 72 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Jylänkejä on 200.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Jylänkejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 9 Jylängin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1948–1999
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Jylänki tai Jylängin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Jylänki

Jylänki (paikannimi)Katuosoitteissa

Jylänki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Jylänki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Jylänki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Jylängintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Jylänki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Jylängit ulkomailla

Ruotsissa Jylänki oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юлянки ("Juljanki") tarkoittaa nimeä Jylänki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Iylängj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Jylänki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Jylanki tai Jylaenki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Jylänki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: jylanki.com, jylanki.fi, jylanki.eu, jylanki.info, jylanki.name, jylanki.net, jylanki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Jylänki i Finland. Surname Jylänki in Finland.

©Tuomas Salste